Doğal Gaza Zam Yapılıp Yapılmayacağı Merakla Bekleniyordu! Doğal Gaz Aralık Fiyatları Açıklandı

Havaların soğumaya başlaması ile beraber kombiler yanmaya başlayınca doğal gazla ilgili haberler çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, 'Doğal gazda zam var mı? Doğal gaz aralık tarifesi nasıl?...

Havaların soğumaya başlaması ile beraber kombiler yanmaya başlayınca doğal gazla ilgili haberler çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, 'Doğal gazda zam var mı? Doğal gaz aralık tarifesi nasıl? Doğal gaza zam gelecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda doğal gaza üst üste zamlar yapan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), aralık ayında geçerli olacak tarifeyi açıkladı.

Doğal Gaza Zam Geldi Mi?

Aylık olarak hesaplanan doğal gazda fiyat tarifeleri, yeni ayda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesi üzerinden aralık ayına dair tarife tablosu yayımladı.

Yeni tarife tablosuna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine aralıkta uygulayacağı satış fiyatı sabit kaldı. Buna göre satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL oldu.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gaz fiyatı 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 15 bin 833 TL olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 20 bin 625 TL olarak açıklandı.

Ekonomi Haberleri