Dört Gözle Beklenen Açıklama Yapıldı! En Düşük SSK Bağ-Kur Emekli Maaşı Belli Oldu!

Emeklilerin heyecan içerisinde beklediği emekli maaş zammıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Özellikle Aralık ayında bulunduğumuz bugünlerde 2023 yılında yapılacak maaş zammının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı....

Emeklilerin heyecan içerisinde beklediği emekli maaş zammıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Özellikle Aralık ayında bulunduğumuz bugünlerde 2023 yılında yapılacak maaş zammının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Peki, 2023 emekli maaş zammı ne kadar olacak?

2023 Emekli Maaş zammı ekonomistlerin tahminlerine göre en düşük emekli maaşının yüzde 50 oranında zamla 5250 TL’ye yükselmesi düşünülürken ortalama emekli maaşının ise 6.900 TL olacağı tahmin edilirken farklı farklı isimlerden de açıklama gelmeye devam ediyor.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşıyla ilgili açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Bir canlı yayına katılan ve milyonlarca emeklinin pür dikkat dinlediği açıklamayı yapan Erdursun, emekli maaş zamlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamayı yaptı. Peki, emekli maaşı ne kadar olacak?

İntibak Gelirse Emekli Maaşları 1200 TL Artar!

Bildiğiniz gibi SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları farklı olmaktadır. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların aynı prim kazancı ve prim gün sayıları farklı olmaktadır. Emeklilerde intibak ile bu farklılığın son bulmasını istiyor. Yeni yılla beraber intibak çıkarsa eğer emekli maaşlarının 1200 TL daha artacağı tahmin edilmektedir.

En Düşük Emekli Maaşı 5500 TL!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Bir televizyon programında emekli zam oranıyla ilgili ön görülerini paylaştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından:

"Emekli aylığı Türkiye'de çeşitli dönemlerde değiştirildi. 2000 yılına kadar Türkiye'de taban uygulaması vardı. Çalışan son 10 yıllık süre esas alınarak ortalama kazanca göre emekli aylığı hesaplanır, bu taban aylığın altına düşmezdi. 2004 yılına kadar asgari ücretin altın emekli aylığı almazlardır. 2004 yılından sonra düşmeye başladı. Bugün asgari ücret 5 bin 500 lira, en düşük aylık 3 bin 500 liraya tamamlanıyor. Bunun nedeni de 2000 yılında taban aylık uygulamasına son verilmesi. Hesaplama sistemi değişti. Yeni hesaplama sistemi büyümeden pay verme şekline döndü. Bununla beraber yüzde 70 pay verilmeye başlandı. 2008'de bir kere daha değişti. Verilen pay yüzde 30'a düştü. Bu üç dönemi ayrı hesaplamaları yapılarak bir hesaplama yapılmaya başlandı.

Emekli aylığı büyük ihtimal yeni yıl itibarıyla 5 bin 500 liraya tamamlanır" denildi.

Ekonomi Haberleri