Duyanlar Şoke Oldu! Benzine Bu Sene Yapılan Zam Sayısına İnanamayacaksınız

Brent petroldeki değişiklik ve dövizdeki artış akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Son olarak benzine 71 kuruşluk zam yapıldı. Zam, pompa fiyatına da yansıdı. Gelen zamla birlikte, il ve ilçelere göre değişiklik gösteren...

Brent petroldeki değişiklik ve dövizdeki artış akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Son olarak benzine 71 kuruşluk zam yapıldı. Zam, pompa fiyatına da yansıdı. Gelen zamla birlikte, il ve ilçelere göre değişiklik gösteren benzinin litre fiyatı ortalama 21,37 liraya, motorinin litre fiyatı ise 26,33 liraya çıktı.

80 dolar civarındaki Brent petrol fiyatı da OPEC+ ülkelerinin üretimi kısma kararının ardından 90 doların üzerine yükseldi. Bu yükselmeyle beraber benzinin litre fiyatına 71 kuruş zam yapıldı.

Zam üstüne zam gelen benzin fiyatları vatandaşın aklına "Bu sene benzine kaç kez zam yapıldı?" sorusunu getirdi. Bu zamla beraber benzinin 1 Ocak 2022 tarihinden beri kaçıncı kez zamlandığı belli oldu.

Şimdiye Kadar Büyük Zamlar Yapıldı!

1 Ocak 2022 tarihinde 12,91 TL olan benzin fiyatı, peş peşe yapılan zamlarla 14 Haziran 2022 tarihinde 28,46 TL'ye kadar yükseldi. Petrolün varil fiyatındaki düşüşten ötürü indirimler uygulanan benzinin litre fiyatı, 3 Eylül 2022 tarihinde 18,66 TL'ye kadar geriledi. Sonrasında yeniden artışa geçen benzinin fiyatı bugün 21 lirayı aştı. Benzin sene başından beri 36’ncı kez zamlanmış oldu.

Ekonomi Haberleri