E-Devlet Kullanıyorsanız Dikkat! Birikmiş Paranız Olabilir

E-Devlet, on milyonlarca vatandaş tarafından aktif olarak kullanılıyor. Devlet dairelerinde zaman alacak işlemlerin kolaylıkla yapılmasına imkan sağlayan platform, her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Gelen...

E-Devlet, on milyonlarca vatandaş tarafından aktif olarak kullanılıyor. Devlet dairelerinde zaman alacak işlemlerin kolaylıkla yapılmasına imkan sağlayan platform, her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Gelen son açıklama ile birlikte, E-Devlet kullanıcılarının birikmiş paralarını kontrol etmeleri mümkün olacak.

Birikmiş Paralar E-Devlet'ten Kontrol Edilebilecek!

E-Devlet'e eklenen yeni özellik, birçok kişi için büyük kolaylık sağlayacak. Söz konusu yeniliğe göre, sigortalı çalışan kişilerin mecburi olarak dahil olduğu ve devletin de katkı verdiği Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) pek çok vatandaşın parası birikiyor. E-Devlet üzerinden bu paraları kontrol etmek artık mümkün olacak.

E-Devlet Birikmiş Para Sorgulama Nasıl Yapılır?

Birikmiş para olup olmadığına dair bilgiye, E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilecek. E-Devlet'e kimlik numarası ve şifte ile giriş yaptıktan sonra, arama kısmına 'BES bakiye sorgulama' yazarak, ilgili hizmetin başlığına ulaşılabilir. Açılan pencerede, sistemde birikmiş paraya ilişkin bilgi edinilebilecek. Biriken paralar, belirli bir süre içerisinde çekilmediği taktirde devlete iade ediliyor. Birikmiş parası bulunan kişiler, PTT aracılığıyla yatırılan tutarı alabilecekler.

Ekonomi Haberleri