E-Devlet Üzerinden Bankalara Olan Borcunuzu Sorgulayabilirsiniz! İşte Borç Sorgulama Ekranı

E-Devlet, vakit gerektirecek pek çok işlemin kısa sürede yapılmasına imkan sağlıyor. On milyonlarca kişi tarafından kullanılan e-Devlet sistemine her geçen gün yeni özellikler eklenirken, bazı hizmetler de aktif olarak kullanılıyor....

E-Devlet, vakit gerektirecek pek çok işlemin kısa sürede yapılmasına imkan sağlıyor. On milyonlarca kişi tarafından kullanılan e-Devlet sistemine her geçen gün yeni özellikler eklenirken, bazı hizmetler de aktif olarak kullanılıyor. Bu kapsamda, e-Devlet sistemi üzerinden banka borucu ve kredi durumunu sorgulamak isteyen vatandaşlar, söz konusu işlemin nasıl yapılacağını araştırıyorlar.

e-Devlet Banka Borcu Sorgulama

e-Devlet üzerinden banka borcunu sorgulamak isteyen kişiler, sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ''Risk Merkezi Raporu Başvurusu'' yazarak ilgili hizmete ulaşabilecekler. Risk Merkezi Raporu Başvurusu hizmetinde, ilgili adımlar tamamlandıktan sonra bankalara olan güncel borç durumuna ilişkin bilgiye ulaşılabilecek.

Ayda 4 Adet Rapor Oluşturulabilir

e-Devlet'te yer alan Risk Merkezi Raporu Başvurusu hizmeti aracılığıyla, gün içinde en fazla 1 adet rapor oluşturulabilir. Bir ay içerisinde oluşturabilecek rapor sayısı ise 4 olarak belirlenmiş. Bir takvim yılı içerisinde oluşturabilecek en fazla rapor sayısı ise 24'tür.

Ekonomi Haberleri