e-Devlet'ten Birikmiş Paranızı Sorgulayın

e-Devlet üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerini kolayca öğrenebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Pek çok sigortalı çalışanın, girdikleri yeni işyerlerinde otomatik...

e-Devlet üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerini kolayca öğrenebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Pek çok sigortalı çalışanın, girdikleri yeni işyerlerinde otomatik olarak BES'e dahil olmasıyla, maaşlarından kesinti yapılıyor. Bunun farkında olmayanların ise bankalarda paraları birikiyor.

Son zamanlarda hayatımızın vazgeçilmezler uygulamalarından biri olan e-Devlette aklınıza gelmeyen alacağınız olabilir.

BES ile kişi ödemelerinde milyonlarca vatandaşın parası birikiyor.

Sigortalı çalışanların otomatik olarak katıldıkları Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor.

Pek çok kişi bunu bilmiyor ve ilerleyen süreçlerde burada biriken miktar büyük miktarlara ulaşabiliyor.

Bu miktarı sorgulamak adına e-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasına girerek otomatik bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.

Bir Süre Sonra Devlete İade Ediliyor

Öte yandan, şahıs ödemeleri sayfasına girerek vatandaşlara verilen cenaze yardımı, yol yardımı, süt parası, doğum parası ve rapor parası gibi meblağları da sorgulayabilirsiniz.

Yatırılan tutarlar belirli bir süre içerisinde çekilmediği zaman ise devlete iade ediliyor.

Ekonomi Haberleri