Ehliyeti Olmayanları Üzecek Gelişme! Ücretlere Zam Geliyor

Ehliyet almak isteyen kişiler, güncel kurs ücretleri ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

Maaş zamları haziran ayının son günlerinde ve temmuz ayında belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının zamlı tutarlarının netlik kazanmasının ardından, çeşitli ödemelerde artışa gidip gidilmeyeceği merak konusu oldu. Bu çerçevede, temmuz ayında güncel ehliyet kursu ücretleri merak ediliyor. Ehliyeti olmayan ve ehliyet kursuna yazılmayı düşünen kişiler, güncel ödeme tutarlarını araştırıyorlar.

Ehliyet Kursu Ücreti Ne Kadar?

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarındaki artışın yanı sıra KDV artışı ile birlikte ehliyet kursu ücretleri de merak konusu oldu. Ehliyet kursu ücretleri ilden ile değişkenlik gösteriyor ancak temmuz ayında yaşanacak artış ile birlikte kurs ücretlerinden 10 bin TL üzerinden olması bekleniyor. Söz konusu artışların 10 Temmuz tarihinden itibaren hayata geçebileceği belirtiliyor.

Ehliyet Sınavı Ücreti

Ehliyet almayı düşünen kişiler, kurs ücretlerinin yanı sıra ehliyet sınavına zam gelip gelmeyeceğini de merak ediyorlar. Ehliyet sınavı ücretlerinde artışa gidileceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ehliyet Sınavı Ne Kadar?

Ehliyet almak için yazılı sınav ücreti 240 TL olarak belirlenmişti. Direksiyon sınavı girecek kişiler de 295 TL sınav harcı ödemesi yapacaklar. Yazılı sınav ve direksiyon sınavı ücretlerinde artış olacağına dair bilgi bulunmuyor.

Ekonomi Haberleri