Ekimde Neye Çok Neye Az Para Ödedik Merak Ediliyordu! Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu sabah açıkladığı Ekim ayı enflasyon verileriyle fiyatı ürünlerin fiyat farklılıkları da ortaya çıktı.Ekimde fiyatı en çok düşen evcil hayvan ve ürünleri, en fazla artan ürün...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu sabah açıkladığı Ekim ayı enflasyon verileriyle fiyatı ürünlerin fiyat farklılıkları da ortaya çıktı.

Ekimde fiyatı en çok düşen evcil hayvan ve ürünleri, en fazla artan ürün ise sebze oldu.

Ekimde Fiyatı En Çok Artan Ürünler

Önceki ay sebze (bazı yumrulu bitkiler ve patates hariç) giderlerinde yüzde 12,72, makarna çeşitlerinde yüzde 12,38 ve kadın giyim yüzde 11,79 artış yaşandı.

Ekim ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında; yumurta ve yumurtayla ilgili ürünler yüzde 9,62 ile, erkek giyim yüzde 9,40 ile, yüzde çamaşır, bulaşık ve kurutma makinesi, 9,11 ile şebeke suyu yüzde 7,17 ile, evle ilgili temizlik malzemeleri 6,03 ile ve peynir yüzde 5,40 ile yer aldı.

Ekimde Fiyatı En Fazla Azalan Ürünler

En fazla fiyat düşüşü ise evcil hayvanlar ile bununla ilgili diğer ürünlerde yüzde 19,42 olarak gerçekleşti. Bunu kişisel bakımda kullanılan elektrikli aletler yüzde 4,21 ile, kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yüzde 2,90 ile, paket turları yüzde 2,58 ile, margarin yüzde 2,34'le ve taze balık ve deniz ürünleri yüzde 2,28 ile takip etti.

Ekim ayında fiyatı en çok azalan diğer ürünler likid hidrokarbonlar yüzde 1,69 ile, mutfak mobilyaları yüzde 0,35 ile, saat, kol saatleri ve mücevheratlar yüzde 0,05 ile, yatak odası mobilyaları yüzde 0,31 şeklinde sıralandı.

Ekonomi Haberleri