Ekmeğe Bir Zam Daha! 200 Gram Ekmek 5 TL Oldu

Yeni yıl gelmeden farklı farklı şehirlerde ekmeğe zam gelmeye devam ediyor. Eskişehir’de yeni yıl gelmeden ekmeğin 5 TL’ye çıkarılmasına yönelik teklif Eskişehir Ticaret Odası Meclisine sunuldu. Mecliste kabul edilen teklife...

Yeni yıl gelmeden farklı farklı şehirlerde ekmeğe zam gelmeye devam ediyor. Eskişehir’de yeni yıl gelmeden ekmeğin 5 TL’ye çıkarılmasına yönelik teklif Eskişehir Ticaret Odası Meclisine sunuldu. Mecliste kabul edilen teklife göre normal şartlarda 4 TL’den satılan 200 gramlık ekmek 5 TL’ye, 250 gramlık ekmek ise 6 TL’ye satılacak.

Asgari ücrete zam gelmesinin hemen ardından ekmek zamları gelmeye başladı. Ekmeğe gelen zamlar önce İstanbul, sonra Erzincan sonra da Van’da artış gösterdi. Girdi maliyetlerinin artış gösterdiği gerekçesiyle ekmek fiyatlarına zam geldi. İstanbul, Eskişehir ve Van harici Eskişehir’de de ekmeğe zam geldiği duyuruldu. Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikasının ekmeğe zam talebi onaylandı. Gerçekleştirilen toplantı sonrası ekmeğe yılbaşından itibaren geçerli olmak kaydıyla yüzde 25 oranında zam yapılmış oldu.

Yeni Yıla Yeni Zamlarla Giriyoruz

Yeni yıl daha gelmeden zamlar gelmeye başladı. Yeni yıldan önce gıda fiyatlarına zam gelmesi harici ekmek fiyatlarına da zam gelmesi vatandaşın cebini etkilemeye yetti. İlk ekmek zammı İstanbul’da geldi. İstanbul da 210 gramlık ekmek 5 TL’ye satışa sunulacak. İstanbul harici Van’da uzun süredir 3.5 TL’den satışa sunulan ekmek şimdi 4 TL’ye satılacak. Erzincan’da ise ekmek fiyatı 5 TL’ye yükseltildi. Şuanda da Eskişehir’de ekmeğe gelen zamdan sonra 200 gramlık ekmek daha önce 4 TL’den satılırken, şimdi gelen zamlarla 5 TL’ye satışa sunulacak. 250 gramlık ekmek ise 6 TL’den satılacağına yönelik karar alındı.

Ekonomi Haberleri