Ekmeğe Zam Geldi! O İlde Zamlı Ekmek Fiyatı Açıklandı

Ekmek zammına ilişkin gelişmeler temmuz ayı ortaları itibariyle de vatandaşlar tarafından yakından araştırılıyor.

Türkiye genelindeki çeşitli illerdeki fırıncılar maliyet artışlarını gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına zam yapılması için talepte bulunurken, söz konusu talepler sonucunda şehirlerde bulunan fırıncılar odaları görüşmeler yapıyorlar. Yapılan görüşmeler neticesinde ekmek fiyat tarifesinde artış olması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu çerçevede, temmuz ayı ortalarında da farklı kentlerde ekmeğe zam yapılıyor.

Ekmeğe Zam Yapıldı

Asgari ücretin yüzde 34 oranında artıması ve 8 bin 506 TL’den 11 bin 402 TL seviyesine çıkması, enflasyon artışı ve KDV değişikliği sebebi ile ekmek fiyatlarında artış talep edilirken, bir zam haberi de Yozgat’tan geldi. 20 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak fiyat tarifesinde göre, 210 gram ekmek 6.5 TL’den satılacak. Yeni fiyat tarifesi ile beraber, pide ve parmak çörek fiyatı 7 TL, simit 7.5 TL, kıymalı pide 7.5 TL’den satılacak.

Ekmek Zamları Temmuz 2023

Ekmek fiyatlarına Yozgat'ta da zam yapılırken, farklı kentlerde de önceki haftalarda da ekmeğe zam gelmişti. Önümüzdeki günlerde fırıncıların talepleri doğrultusunda yapılacak görüşmelerde ekmeğe zam kararı alınması durumunda, farklı illerde de ekmek fiyatlarında artış olacağına dair duyurular gelebilir.

Ekonomi Haberleri