Ekmek 5 TL’den 7 TL’ye Çıkıyor! Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapılacak

Ekmek fiyatlarında farklı illerde artışa gidilirken, vatandaşlar temmuz ayında da zam haberlerini yakından takip ediyorlar.

Artan maliyetler, asgari ücretin yükselmesi ve akaryakıt fiyatlarının artması ile birlikte, ekmek fiyatlarında artışa gidip gidilmeyeceği son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Haziran ayında bazı illerde ekmeğe zam yapılırken, temmuz ayında da zam açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, ekmeğe zam yapıldıkça çeşitli illerde bulunan fırıncılar odaları kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Ekmeğe Zam Gelecek

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası geçen ay Eskişehir Ticaret Odası’na (ETO) zam talebinde bulunmuştu. Sendikanın talebi ETO Meclis’inde ele alındı Sendika yüzde 60 zam yapılmasını ve ekmeğin 8 TL’den satılmasını istemişti ancak bu teklif kabul görmedi. Kabul edilen ve 25 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak düzenleme ile birlikte, 210 gramı 5 TL’den satılan ekmek, 200 grama düşecek ve 7 TL’den satılacak.

Ekmek Zammı Temmuz 2023

210 gram olan ekmeğin gramajı 200 grama düşüp, fiyatı da 5 TL’den 7 TL seviyesine yükselirken, farklı illerdeki fırıncılar da ekmeğe zam yapılması için talepte bulunuyorlar. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde yurt çapındaki çeşitli illerden ekmek fiyat tarifesine dair yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri