Ekmek Fiyatları Bugünden İtibaren Değişti! Temmuz Sonlarında Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı

Ekmek zammı ile ilgili farklı illerden temmuz ayının son günlerinde de art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ekmek fiyatlarında maliyet artışları gerekçe gösterilerek artışa gidildikçe temmuz ayında kamuoyuna bilgi veriliyor. Yeni fiyat tarifeleri ile ilgili gelişmeler temmuz ayında pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücret zammı ve enflasyon artışı sonrasında, fırıncıların talepleri doğrultusunda farklı illerde ekmeye zam yapıldığına dair haberler geliyor.

Ekmeğe Zam Yapıldı

Samsun’da, bugünden itibaren geçerli olmak üzere ekmek fiyatlarında artış yaşandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, 440 gram ikili somon ve tandır ekmek 15 TL, 220 gramlık kepek ve pıtıl ekmek 7,5 TL, 880 gramlık Dörtlü Trabzon Ekmeği 30 TL, 1320 gramlık altılı Trabzon ekmeği 45 TL, 1760 gramlık sekizli Trabzon ekmeği 60 TL, 2200 gramlık onlu Trabzon ekmeği 75 TL, 200 gramlık sade pide 7,5 TL, 150 gramlık lavaş 7,5 TL, 150 gramlık kıymalı hamuru 7,5 TL’ye yükseldi.

Ekmek Zammı Temmuz 2023

Samsun’da ekmeğe zam yapılması ve 5 TL’den satılan 200 gram ekmeğin 20 gram artış ile birlikte 7.5 TL seviyesine yükselmesinin ardından, farklı illerde yaşayan vatandaşlar da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Ekmek zammı ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlerleyen süreçte, fırıncıların talepleri doğrultusunda çeşitli şehirlerde bulunan fırıncılar odaları ekmek zammı ile ilgili karar alması durumunda yeni fiyat tarifeleri kamuoyu ile paylaşılacak.

Ekonomi Haberleri