Elektrik Desteği Haziranda Verildi! İhtiyaç Sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ödeme Yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik tüketim desteğinin de yer aldığı ödemeleri hak sahiplerine iletti.

Elektrik faturası ödemelerinde dar gelirli ailelere kolaylık sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 110 TL ile 221 TL arasında değişen elektrik tüketim desteğini her ay düzenli olarak hak sahiplerine iletiyor. Söz konusu destek ödemesinin haziran ayında da verilmesinin ardından, Aile Destek Programı bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteği ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da haziran ayı ödemesinin verilmesinin ardından kamuoyunu bilgilendirdi.

Elektrik Desteği Haziran 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik tüketim desteğinin de yer aldığı Aile Destek Programı ödemelerini vatandaşların hesaplarına aktardı. 110 TL ile 221 TL arasında değişen elektrik desteğine ve çocuk yardıma dair açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz” dedi.

Aile Destek Ödemeleri Haziran Ayı 2023

Çocuk desteğinin ve elektrik tüketim desteğinin yer aldığı Aile Destek Programı ödemeleri haziran ayı itibariyle hak sahiplerine iletildi. Söz konusu destek ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar TL ödeme yaptık” diye konuştu. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen sosyal yardım verildi.

Sosyal Yardım Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Aile Destek Programı bünyesinde farklı destekler yer alırken, söz konusu destek ödemesinin tutarı da merak ediliyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre hak sahiplerine sağlanan destekler şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Ekonomi Haberleri