Elektrik Zammı Olacak Mı? Doğal Gaz Zamlanacak Mı? Bakan Dönmez'den Elektrik ve Doğal Gaz İçin Zam Açıklaması

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler, klimalar ve elektrikli ısıtıcılar yanmaya başlayınca doğal gazla ve elektrikle ilgili haberler birçok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, ‘Doğal gazda zam var mı?...

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler, klimalar ve elektrikli ısıtıcılar yanmaya başlayınca doğal gazla ve elektrikle ilgili haberler birçok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, ‘Doğal gazda zam var mı? Elektrikte zam var mı? Doğal gaz ocak tarifesi nasıl? Elektrikte ocak tarifesi nasıl? Doğal gaza zam gelecek mi? Elektrik zamlanacak mı? Doğal Gaz 2023 zammı var mı?’ gibi sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı.

Kanal 24 ekranlarında yayınlanan programa canlı olarak katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e elektrik ve doğal gazda zam olup olmayacağı soruldu. Bakan Fatih Dönmez, kendisine yöneltilen bu soruya yanıt verdi.

Elektrik ve Doğal Gaza Zam Yapılacak Mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?" sorusuna cevap verdi.

Bakan Dönmez'e canlı yayında elektrik ve doğal gazda yapılan sübvansiyonların fiyatlarda yükselişe sebep olup olmayacağı sorusu yöneltildi.

Şimdilik elektrik ve doğalgazda zam beklentisinin bulunmadığını ifade eden Bakan Dönmez, hükümetin vatandaşlara yönelik sübvansiyonlarının devam edeceğini belirtti. Dönmez, önceki sene elektrik ve doğal gazda 80'i doğal gaz olmak üzere 100 milyar liralık sübvansiyon sağlandığını dile getirdi.

Doğal Gaz Aralık Ayı Tarifesi

Öte yandan önceki aylarda doğal gaza üst üste zamlar yapan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), aralık ayında geçerli olacak tarifeyi geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Buna göre; aylık olarak hesaplanan doğal gazda fiyat tarifeleri, yeni ayda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Ekonomi Haberleri