Elektrikte Tüketim Miktarları Belirlendi! 1 Ocak'tan İtibaren Geçerli Olacak

Elektrikte tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlendi.EPDK'nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, Son Kaynak...

Elektrikte tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlendi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ'de bulunan tüketim miktarı, 2023 için tarımsal faaliyetler ve mesken tüketici grubuna yönelik senelik 100 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici gruplarına yönelik ise senelik 1 milyon kilovatsaat şeklinde uygulanacak.

EPDK, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 1,0938 olarak uygulanan enerji tedarik maliyeti dışındaki makul kar ile diğer tüm maliyetler kapsamında belirlenen katsayıyı (KBK) ise sabit tuttuğunu ifade etti.

Doğal Gaz Piyasası Serbest Tüketici Olma Sınırı Değişti Mi?

Önümüzde sene uygulanacak doğal gaz piyasası serbest tüketici olma sınırında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Bu kapsamda, 2015 yılındaki doğal gaz piyasası serbest tüketici sınırı, 2023 senesi boyunca uygulanacak. Konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırının senelik 75 bin metreküp olması kararlaştırılmıştı.

Alınan kararlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ekonomi Haberleri