Emekli Bayram İkramiyesi İçin Hesaplama Yapılıyor! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının netlik kazanmasının ardından, farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının netlik kazanmasının ardından, farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağı merak ediliyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde geçtiğimiz yıl 1.100 TL ödeme yapılmıştı. Her iki bayram öncesinde de sağlanan ikramiye ödemesi ile birlikte, toplamda 2.200 TL verildi.

2023 Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak eğer yüzde 30 oranında zam yapılırsa, 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine çıkmış olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi ile birlikte, maaşlar ile ilgili de araştırma yapılıyor. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı merak ediliyor. Geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2023 yılı itibariyle 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomi Haberleri