Emekli Bayram İkramiyesi Verilecek! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilerin merakla beklediği maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, maaş hesapları da hız kazandı. Zamlı emekli maaşlarına ilişkin hesaplamalar sürerken,...

Emeklilerin merakla beklediği maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, maaş hesapları da hız kazandı. Zamlı emekli maaşlarına ilişkin hesaplamalar sürerken, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen ikramiyelerin ne kadar olacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi çerçevesinde, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin banka hesaplarına geçtiğimiz yıl 1.100 TL yatırıldı. Söz konusu ödemede artış olup olmayacağına dair henüz bir bilgi verilmedi. Eğer yüzde 30 oranında zam yapılırsa, 1.100 TL olan bayrak ikramiyesi, 1.430 TL seviyesine çıkacak. Bu durumunda, yıl için toplam 2.860 TL bayram ikramiyesi verilmiş olacak.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin banka hesaplarına yatırılıyor. Bu çerçevede, bu yıl da bayramlardan yaklaşık bir hafta önce ikramiyelerinin verilmesi bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ederken, maaş zamları sonrası en düşük emekli maaşı da merak ediliyor. Geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomi Haberleri