Emekli Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi? 2023 Bayram İkramiyesi!

Maaş zamları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaşlarının netlik kazanması ile birlikte, çeşitli ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, Ramazan ve Kurban...

Maaş zamları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaşlarının netlik kazanması ile birlikte, çeşitli ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ne kadar ikramiye verileceği ve 2023 yılında ikramiyelere zam yapılıp yapılmadığı araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Kaç TL?

Emeklilere, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz yıl, her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ikramiyesi verildi.

Bayram İkramiyesi 2023

Emekli bayram ikramiyesine 2023 yılı itibariyle zam yapılıp yapılmayacağına dair henüz resmi açıklama gelmedi. Eğer yüzde 30 oranında bir zam yapılırsa, geçtiğimiz yıl 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta hafta önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu yıl da benzer şekilde ödeme yapılması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri