Emekli Maaşları İçin Kanun Teklifi: En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Çıkarılsın!

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak artış pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte netlik...

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak artış pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte netlik kazanması beklenirken, Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundu.

''En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücrete Çıkarılsın''

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan teklifte, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması öngörülüyor. Söz konusu teklifte, bayram ikramiyelerinin de net asgari ücret seviyesine çıkarılması yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

En düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlenmiş durumda. 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zammın ve en düşük emekli maaşının belli olması bekleniyor. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verileri pek çok emekli tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri