Emekli Maaşlarının Yılbaşında Ne Kadar Olacağı Hesaplandı! Emekli Maaş Zammında Son Durum

Emekli maaş zamları ile ilgili gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Memurlar ve emekliler için kritik öneme sahip olan ve maaş zamları hesaplanırken baz alınan altı aylık enflasyon oranının hesaplanmasını sağlayan haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Söz konusu enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri için altı aylık zam oranı yüzde 19.77 olurken, enflasyon oranına refah payı da eklendi ve emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artışa gidildi. Gerçekleşen artış sonrasında zamlı maaşlar temmuz ayı itibariyle milyonlarca emeklinin hesabına yatarken, yıl sonu zammı da şimdiden merak konusu oldu.

Emekli Maaşlarına Ek Zam Yapılacak Mı?

Emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artış sağlanması, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin zamlı maaşları almaya başlaması ile birlikte, emekli maaşlarında ek zam olup olmayacağı da merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammı için yıl sonuna işaret etmiş ve ’'Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. (Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz.Piyasayı yukarı çekmek sonu olmayan bir kısır döngünün içine girmek demektir. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz’’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, yıl sonu zammı merak ediliyor.

Emekli Zammı Hesaplaması 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yılı 3. enflasyon raporunu açıkladı. Erkan’ın açıklamasına göre, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58 oldu. Söz konusu enflasyon beklentisinin gerçekleşmesi durumunda, altı aylık enflasyon yüzde 31,92 olacak. Refah payı eklenmesi durumunda bu oran da yüksek bir seviyeye çıkabilir.

Ekonomi Haberleri