Emekli Olmak İsteyenler Dikkat! SGK Onların da EYT'ye Dahil Olduğunu Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 23 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 3 seneden az hizmeti olan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının EYT'li sayılmadığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. SGK, iddiaların doğru olmadığını...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 23 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 3 seneden az hizmeti olan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının EYT'li sayılmadığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. SGK, iddiaların doğru olmadığını ve o kişilerin de EYT'li sayıldığını ifade etti.

SGK tarafından yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında, 23 Mayıs 2002 itibarıyla 3 yıldan az hizmeti olan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlamalarına rağmen EYT kapsamında olmadıklarına dair haberlerin bulunduğunu ifade etti.

Resmi Gazete'de 3 Mart 2023 tarihinde yayımlanan EYT düzenlemesiyle hizmet sürelerine bakılmaksızın tüm sigortalıların emeklilik yaş koşulunun kaldırıldığının altını çizen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda EYT düzenlemesi olarak adlandırılan Kanunun 23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı ve bu durumdaki çalışanların mağdur edildikleri iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır, bu bağlamda söz konusu vatandaşlar da düzenleme kapsamındadır."

Ekonomi Haberleri