Emekli Zammı 2023 İçin Son Hesaplamalar! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla artık sayılı saatler kaldı. Bu kapsamda, asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yapılacak zam miktarı araştırılıyor. Emekli maaşlarındaki...

Yeni yıla artık sayılı saatler kaldı. Bu kapsamda, asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yapılacak zam miktarı araştırılıyor. Emekli maaşlarındaki artışa dair henüz oran telaffuz edilmese de temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ele alınarak 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

SSK Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yapılacak zam, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte netlik kazanacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verileri yakından takip ediliyor ancak temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emekliler için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli zammı için hesaplamalar devam ederken, 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına yapılacak zam da merak ediliyor. Yüzde 30'a yakın zam yapılması durumunda, en düşük emekli maaşı 4.500 TL seviyesine yükselecek.

Ekonomi Haberleri