Emekli Zammı Hesaplamaları Devam Ediyor! Dört Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla artık sayılı haftalar kaldı. Bu kapsamda, maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar da hız kazandı. Enflasyon verileri her ay açıklanırken, dört aylık verileri sonrası elde edilen enflasyon farkı da merak ediliyor.Emekli...

Yeni yıla artık sayılı haftalar kaldı. Bu kapsamda, maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar da hız kazandı. Enflasyon verileri her ay açıklanırken, dört aylık verileri sonrası elde edilen enflasyon farkı da merak ediliyor.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Maaş zamlarının belirlenmesinde, enflasyon oranlarının büyük önemi bulunuyor. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon rakamları sonrasında, enflasyon farkı hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Enflasyon oranlarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı yüzde 10,84 olarak ortaya çıktı.

2023 Emekli Maaşı Zammı

Emekli maaşlarına yapılacak zam için kasım ve aralık ayı enflasyon verileri de belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023’te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamı sonrasında, maaş zamları için daha net bir tablo oluşacak. Maaşlara yapılacak zam için enflasyon oranları belirleyici olduğundan dolayı, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarını yakından takip ediliyor.

Ekonomi Haberleri