Emekli Zammı Hesaplaması Enflasyon Farkı İle Yapıldı! 2023 Emekli Maaşı

Kasım ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, emekli maaşları için enflasyon farkı hesaplamaları da hız kazandı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük...

Kasım ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, emekli maaşları için enflasyon farkı hesaplamaları da hız kazandı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunduğu için temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ele alınarak enflasyon farkı hesaplamaları yapıldı. Söz konusu 5 aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardından, emekli maaşlarındaki artış için de hesaplamalar yapılıyor.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon oranlarının büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, henüz aralık ayı enflasyon rakamları açıklanmasa da temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları baz alınarak hesaplamalar yapılıyor. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon yüzde 14,04 olarak ortaya çıktı.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşları, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri sonrasında netlik kazanacak. Bu nedenle, pek çok kişi aralık ayı enflasyon verisini yakından takip edecek.

Ekonomi Haberleri