Emekli Zammı İçin Hesap Yapılmaya Başlandı! 2023 Emekli Maaşı

Yeni yıla artık yaklaşık bir aylık süre kaldı. Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca emekli de maaş zamlarına ilişkin açıklamaları ve haberleri yakından takip ediyor. Emekli maaşlarında yapılacak artış oranına...

Yeni yıla artık yaklaşık bir aylık süre kaldı. Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca emekli de maaş zamlarına ilişkin açıklamaları ve haberleri yakından takip ediyor. Emekli maaşlarında yapılacak artış oranına dair resmi açıklama bulunmasa da temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verileri ele alınarak, dört aylık enflasyon farkı ile hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaş zamlarına ilişkin hesaplamaları araştırıyorlar.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşına yapılacak zam için kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları bekleniyor ancak temmuz-ekim dönemi verileri ile dört aylık enflasyon farkı hesaplamaları yapılmaya başlandı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84 oranında dört enflasyon farkı ortaya çıkıyor.

2023 Emekli Maaşı Zammı

Emekli maaşına yapılacak zamda, kasım ve aralık ayı enflasyon verileri de belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023’te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri