Emekli Zammı İçin Tarih Belli Oldu! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerinin Yüzü Güldüren Gelişme

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, zamlı emekli maaşları ile ilgili araştırmalar temmuz ayı itibariyle hız kesmeden devam ediyor.

Temmuz ayında altı aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından emekli maaşlarına zam yapılırken, zamlı emekli maaşları da tahsis numarasının son rakamın göre emeklilerin hesaplarına yatmaya başladı. Milyonlarca emekliye yüzde 25 zamlı maaş ödemesi yapılırken, emekli zammı ile ile ilgili güncel gelişmeler, açıklamalar ve duyurular da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli zammı için değerlendirmelerde bulundu.

Emekli Zammı Son Durum

Emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Söz konusu zam teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve kabul edildi. Emekliler zamlı maaşlarını almaya başlarken, Körfez turunun ardından KKTC’ye giden ve dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Emekli zammı için yıl sonunda yeniden değerlendirmelerin yapılacağını belirten Erdoğan ‘’Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz’’ dedi.

Emekli Maaş Zammı Hesaplaması

Zamlı emekli maaşları hesaplara yatarken, henüz maaşını almayan emekliler de zam hesaplamasının nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Emekli maaşlarına refah payı de eklenerek yüzde 25 oranında zam yapıldığı için SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için hesaplama şöyle:

Zamlı emekli maaşı: (Kök emekli maaşı/100)X125

Ekonomi Haberleri