Emekli Zammı Sonrası Noktasına Virgülüne Kadar Hesaplama Yapıldı! Yeni Zamlı Emekli Maaşları

Emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, zamlı maaşlar ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Asgari ücret ve memur maaşlarına yapılacak zamlarının belli olmasının ardından, tüm gözler emekli maaşlarında yaşanacak artışa çevirildi. Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili önceki günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtti. Bu çerçevede, yüzde 19.77’lik enflasyon zammının üzerinden refah payı da eklendi ve emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artışa gidildi. Söz konusu maaş zamlarının belli olmasının ardından, emekli maaşları için hesaplamalar hız kazandı. Hangi emeklinin ne kadar maaş alacağı ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak konusu oldu.

Zamlı Emekli Maaşları Hesaplaması

Emekli maaşları için hesaplama yapmak isteyen kişiler, zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Temmuz zammı öncesinde 8.000 TL alan bir emekli, yüzde 25 artış ile hesaplama yapmak isterse, mevcut maaşı olan 8 bini yüze böldükten sonra, çıkan sonucu 125 ile çarparak zamlı maaş tutarını öğrenebilecek. Böylece, 8.000 TL maaş alan bir emekli, temmuz zammı ile birlikte 10.000 TL maaş alacak. Emekli maaşları için zam hesaplaması şu şekilde:

(Mevcut kök emekli maaşı/100)X125: Zamlı Emekli Maaşı

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Emekli maaşlarında yüzde 25 oranında zam yapılacağının kesinlik kazanmasının ardından, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu olsu. En düşük emekli maaşına geçtiğimiz aylarda ara zam yapılmış ve 5.500 TL’den 7.500 TL seviyesine yükselmişti. 7.500 TL’nin altında maaş alan emeklilerin maaşları da 7.500 TL’ye çıkmıştı. Temmuz zammı ise kök maaşlar üzerinden yapılacak. Bu durumda, yüzde 25 zam hesaplaması ara zam öncesi tutardan sağlanacak. Ara zam öncesi 7.000 TL maaş alan bir emekli, gerçekleşen artış ile birlikte 8.750 TL maaş alabilecek. En düşük emekli maaşı da 7.500 TL olmaya devam edecek.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Verilecek?

Yüzde 25 zam sonrasında emekli maaşları belli olurken, emeklilerin ne zaman zamlı maaşları alabileceği merak ediliyor. Emekliler, temmuz ayından itibaren zamlı maaşları hesaplarında görecekler. Maaş ödemeleri ise tahsis numarasının son rakamına göre, önceki yıllarda olduğu SSK ve Bağ-Kur emeklilerine iletilecek.

Ekonomi Haberleri