Emekli Zammının Açıklanmasına Günler Kaldı! SSK ve Bağkur Emekli Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı

Asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli zammına dair oran telaffuz edilmezken, temmuz, ağustos,...

Asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli zammına dair oran telaffuz edilmezken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ele alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, emekli maaşları için 5 aylık enflasyon farkı netlik kazandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarının belirlenmesinde, aralık ayı enflasyon rakamlarının büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verileri yakından takip edilirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili hesaplamalar devam ederken, 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının yeni yılda ne kadar olacağı da araştırılıyor. Yüzde 30'a yakın zam yapılması durumunda, en düşük emekli maaşı 4.500 TL seviyesine çıkacak.

Ekonomi Haberleri