Emekliler Dikkat! SSK ve Bağkur Emekli Zammı İçin Beş Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarındaki artış ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda,...

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarındaki artış ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı belli oldu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.

2023 Ocak Emekli Zammı

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte netlik kazanacak. Bu kapsamda, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri, emekliler tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri