Emekliler Maaş Zammını Hesaplamaya Başladılar! İşte Son Oran Dört Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı da merakla bekleniyor. Bu kapsamda, yapılacak zam oranında dair resmi açıklama bulunmasa da enflasyon verileri ele alınarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor....

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı da merakla bekleniyor. Bu kapsamda, yapılacak zam oranında dair resmi açıklama bulunmasa da enflasyon verileri ele alınarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Temmuz-ekim dönemi enflasyon verileri baz alınarak elde edilen enflasyon farkı ile emekliler maaş zamları ile ilgili hesaplamalar yapmaya başladılar.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon oranları kritik öneme sahip. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verileri doğrultusunda yapılan hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84 enflasyon farkı ortaya çıkıyor.

2023 Emekli Zammı

Emekli zammı için dört aylık enflasyon farkı belli olurken, kasım ve aralık ayı rakamları da merakla bekleniyor. 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri