Emeklilere Büyük Müjde! Emekli Maaşlarına Zam Geliyor

En düşük emekli maaşında önceki haftalarda 2.000 TL artış yapıldı. Bu zamla beraber 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıktı. Zamlı emekli maaşları nisanda emeklilerin hesaplarına yatırıldı. En düşük...

En düşük emekli maaşında önceki haftalarda 2.000 TL artış yapıldı. Bu zamla beraber 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıktı. Zamlı emekli maaşları nisanda emeklilerin hesaplarına yatırıldı. En düşük emekli maaşındaki artıştan sonra, 7.500 TL ve üzerinden maaş alanlara ne kadar zam yapılacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair değerlendirme yaptı.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Bilgin, emekli maaşlarında yapılacak artışa ilişkin bilgi verdi. Bakan Bilgin, 7 bin lira üzerinde olan maaşları 10 bine liraya kadar çıkacağını belirterek ”Bilgin, emekli maaşlarına ise kademeli zam uyguladıklarını, 7 bin lira üzerinde olan maaşları 10 bine kadar belli bir oranda artırılacak.” şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarına ocak ve temmuzda zam yapılıyor. Maaş zamları belirlenirken, altı aylık enflasyon oranlarına bakılıyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranlarına göre yüzde 15,22 zam ortaya çıkarken, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin ardından emekli maaşlarına yapılacak zam kesinleşecek.

Ekonomi Haberleri