Emeklilere İkramiye Ödemesi Verilecek! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, diğer ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, diğer ödemeler ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde sağlanacak destek ödemesinin tutarını merak ediyorlar.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere, geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ikramiyesi ödemesi yapıldı.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi

Emekli bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı ancak farklı zam oranları üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer yüzde 30 oranında ikramiyelerden artış sağlanırsa, bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Bayram ikramiyesinin yanı sıra, en düşük emekli maaşının tutarı da araştırılıyor. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılırken, en düşük emekli maaşında daha fazla artış sağlandı. Böylece, geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine çıktı.

Ekonomi Haberleri