Emeklilere Seyyanen Zam Hesaplaması! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklileri Maaş Zammı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin sona ermesi ve temmuz ayının yaklaşması ile beraber, milyonlarca emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin gözü kulağı maaş zamlarına ilişkin gelecek açıklamalara çevrildi....

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin sona ermesi ve temmuz ayının yaklaşması ile beraber, milyonlarca emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin gözü kulağı maaş zamlarına ilişkin gelecek açıklamalara çevrildi. Emekli maaşlarındaki artışa dair kulislerde farklı oranlar telaffuz ediliyor. Ayrıca enflasyon oranları ile hesaplamalar da yapılıyor. Emekliler de seyyanen artış yapılıp yapılmayacağını araştırıyorlar.

Emekli Zammı Temmuz 2023

Emekli maaşlarında geçtiğimiz haftalarda artışa gidilmişti. En düşük emekli maaşında sağlanan artış neticesinde, 5.500 TL'den düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseldi. En düşük emekli maaşından daha fazla maaş alan kişiler de artış olup olmayacağını merak etmeye başladı. 7.500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanlar için seyyanen artış yapılacağı düşünülüyor.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarında yapılacak zam için ocak-nisan dönemi enflasyon rakamları ile hesaplama gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı. Bu oran henüz kesin maaş zammı yansıtmıyor. Temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon oranlarının ardından emekli maaşları belli olacak.

Ekonomi Haberleri