Emeklilere Yılda İki Defa Ödeme Yapılacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklileri Dikkat

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi veriliyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyesinin...

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi veriliyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyesinin tutarı merak konusu oldu.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi kapsamında, emeklilere geçtiğimiz yıl 1.100 TL verildi. Her iki bayram öncesinde verilen ikramiye ödemesi ile toplam 2.200 TL hesaplara yattı.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmese de farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer emekli maaşlarında olduğu gibi ikramiye ödemelerinde de yüzde 30 oranında artış sağlanırsa 1.100 TL olan bayram ikramiyesi, 1.430 TL seviyesine yükseliyor.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emekli bayram ikramiyesinin tutarı ile birlikte, söz konusu ikramiyenin ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce hesaplara aktarılıyor.

Ekonomi Haberleri