Emeklilerin Hesabına Bu Ay Ek 2.000 TL Yatacak! Haziranda SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Ödeme

Kurban Bayramı öncesinde, emekliler ikramiyelerin hangi tarihte hesaplara yatacağı ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.

Yılda iki defa verilen ve geçtiğimiz aylarda yüzde 82 oranında artış ile birlikte 1.100 TL’den 2.000 TL seviyesine yükselen bayram ikramiyesinin hangi tarihte emeklilerin hesaplarına aktarılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede, bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği milyonlarca emekli tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabine toplantısının ardından emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesi ödemelerine dair bilgilendirmede bulundu.

Bayram ikramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bayram ikramiyesinin ne zaman emeklilere iletileceğine dair bir açıklama gelmedi ancak kabine toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşların ve ikramiyelerin bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatacağını belirterek "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.“ dedi. Bu kapsamda Bakanlık tarafından henüz resmi bir açıklama gelmese de 20 Haziran’dan sonra ikramiyelerin verilmesi bekleniyor.

Bayram İkramiyesine Zam Gelecek Mi?

Geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 900 TL artış ile birlikte Ramazan Bayramı öncesinde 2.000 TL seviyesine yükselmişti. Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerde artış olacağına dair henüz bir açıklama gelmedi.

Ekonomi Haberleri