Emeklilerin Yüzü Güldürecek Yeni Gelişme! Emekli Zammının Yeniden Değerlendirileceği Tarih Belli Oldu

Emekli maaş zammı ile ilgili temmuz ayının son günlerine doğru yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Altı aylık enflasyon oranın haziran ayı verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanması ve refah payının da eklenmesi ile birlikte emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artış sağlanması sonrasında, milyonlarca emekli de söz konusu zamma dair araştırmalar yapmaya başladı. Zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı merak edilirken, tahsis numarasının son rakamına göre emekli maaşları zamlı olarak verilmeye başlandı. Zamlı maaş ödemelerinin takvimi ile birlikte, yeni zammın ne zaman yapılacağı da araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli maaş zammına dair değerlendirmelerde bulundu.

Emekli Zammı Son Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC dönüşünde dış politikan ekonomiye, ülke gündeminden körfez turuna kadar pek çok konuda gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Emekli maaşları için yıl sonunda yeniden değerlendirme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz’’ dedi.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Temmuz ayı itibariyle zamlı emekli maaşları hesaplara aktarılmaya başlandı. Tahsis numarasının son rakamına göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ödeme takvimi şöyle:

SSK Emeklileri İçin
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

Bağkur Emekliler İçin
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

Ekonomi Haberleri