Emekliye Temmuz Zammı Son Durum! Emekli Zammı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı

Emekli maaşlarına yapılan zam ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu.

Asgari ücretli çalışan kişiler için haziran ayında yüzde 34 oranında zam açıklandı. Söz konusu artış ile asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükseldi. Memur maaşları da 5 Temmuz’da açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in memur maaşlarına yüzde 17.55’lik enflasyon zammının yanı sıra 8 bin 77 TL’lik seyyanen artışın eklendiğini duyurmasının ardından, milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli maaşları ile ilgili yapılacak açıklamalara çevrildi.

Emekli Zammı Ne Kadar Oldu?

Emekli maaşlarına yapılacak zam dün akşam netlik kazandı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından milyonlarca emekli farklı oranlar üzerinden hesaplama yaparken, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarında yüzde 25 oranında zam yapılacağı açıklandı. Gerçekleşen artış ile birlikte, emekliler de maaşları için yüzde 25 zam oranıyla hesaplama yapıyorlar.

Temmuz 2023 Emekli Zammı

Emekli zammına dair gelişmeler yakından takip edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da maaş zammına dair değerlendirmelerde bulundu. Genel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından teşekkür ziyaretlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk ziyaretini Bayburt’a gerçekleştirdi. Bayburt’ta vatandaşlara bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli zammı için ''Son olarak dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclisimizin onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükseltiyoruz. Memur emeklisi kardeşlerimiz için toplu sözleşme hükümleri gereğince ön görülen zam oranı yüzde 17,55 olacaktı. Buna ilaveten refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Böylece SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz’’ dedi.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, zamlı maaşların ne zaman verileceği merak konusu oldu. Temmuz ayında, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri zamlı maaşları alacaklar.

Ekonomi Haberleri