Emekliye Yakıt Desteği Sağlanacak! Hükümet Kararını Verdi

Yaşanan küresel ekonomik kriz ve uluslararası enerji krizi ülkeleri derinden sarsmaya devam ediyor. Ülkeler vatandaşları mağdur etmemek için harekete geçmeye başladı. İngiltere'de artan enerji fiyatları karşısında hükümet...

Yaşanan küresel ekonomik kriz ve uluslararası enerji krizi ülkeleri derinden sarsmaya devam ediyor. Ülkeler vatandaşları mağdur etmemek için harekete geçmeye başladı. İngiltere'de artan enerji fiyatları karşısında hükümet düğmeye bastı ve vatandaşlarına destek ödemesi yapma kararı aldı.

Londra yönetimi tarafından alınan karara göre; 11 milyon emekli vatandaşa yakıt desteği sağlanacağı ifade edildi.

Önceki ay gerçekleştirilen destek ödemeleri çerçevesinde doğrudan enerji şirketlerine hane başına 400 sterlinlik destek ödemesi yapıldı.

Emekliler İçin Daha Fazlasının Yapılacağı Mesajı Verildi

Yeni alınan kararla da yaklaşık 11 milyon emekliye 300 sterlinlik yakıt desteği ödemelerine bugünden itibaren başlandı.

Destek ödemelerine dair değerlendirme yapan İngiliz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mel Stride, artan fiyatlar karşısında daha fazla mağduriyet yaşayan emekli vatandaşları desteklemek için yapabilecekleri her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Kararlı Olduklarını Dile Getirdi

Bakan Stride, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki yasa dışı savaşının ve pandeminin ardından gelen etkiler ile mücadele ederken önümüzdeki sene daha fazla yaşam maliyeti ödemesi yaparak en kırılgan durumda olanların yanında olmakta kararlıyız.”  şeklinde konuştu.

İngiltere'de ekimde senelik enflasyon son 40 senenin en yüksek seviyesini görmüş ve yüzde 11,1'e çıkmıştı.

İngiltere'de şu anda enerji faturalarının toplamının üst limiti, hane halkı başına senelik 2 bin 500 sterlin seviyesinde hesaplanıyor. Londra yönetimi daha önce önümüzdeki senenin nisanında bunun senelik 3 bin sterline kadar çıkartılabileceğini ifade etmişti.

Ekonomi Haberleri