Emekliye Yüzde 114, Memura 141 Zam! Hazine ve Maliye Bakanı Maaş Zammına Dair Bilgi Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaş artışları ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Haziran ayında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret zammını belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Söz konusu Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları neticesinde yüzde 34 zam yapılmasına karar verildi. Gerçekleşen artış ile birlikte asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükseldi. Asgari ücret zammı sonrası tüm gözler temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi.

Emekli Zammı Temmuz 2023

TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından altı aylık enflasyon oranı belli oldu. Bu çerçevede, altı aylık enflasyon yüzde 19.77 olarak belirlendi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise enflasyonun üzerinden artış yapıldı ve yüzde 25 zam hayata geçirildi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bilgi verdi. Yüze 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak memur maaşlarına 8 bin 77 TL seyyanen artış eklendi. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, maaş zamlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu.

Mehmet Şimşek Zam Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre, 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşına yüzde 141.8, en düşük emekli maaşına ise yüzde 114,3 zam yapıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Bakan Şimşek ‘’2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde %141,8, en düşük emekli aylığını ise %114,3 oranında artırdık’’ ifadelerine yer verdi.

Enflasyonla Mücadele Desteklenecek

Maaş zamlarının yanı sıra enflasyonla mücadeleye dair de bilgi veren Bakan Şimşek ‘’Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz. Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak adımları atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz’’ dedi.

Ekonomi Haberleri