En Düşük Emekli Maaşı Temmuz 2023 Zammı Hesaplandı! SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde

Ocak ve temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki zam belirlenirken TÜİK'in enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu çerçevede altı aylık enflasyon farkı henüz belli olmadığı için ocak, şubat, mart...

Ocak ve temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki zam belirlenirken TÜİK'in enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu çerçevede altı aylık enflasyon farkı henüz belli olmadığı için ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları baz alınarak en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı hesaplanıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı ve 7.500 TL seviyesine yükseldi. Ara zammın yanı sıra, temmuz ayında da en düşük emekli maaşında artışa gidilecek. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağkur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15,21 olarak belirlendi ancak bu oran henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin ardından belli olacak.

Emekli Zammı 2023 Temmuz

Dört aylık zam oranı yüzde 15,21 olarak hesaplandı ancak refah payı da dahil olmak üzere emekli maaşlarında yüzde 25-30 dolaylarında artış olacağı da iddia ediliyor .Emekli maaşların da yüzde 20 ve üzerinde bir zam hayata geçerse, en düşük emekli maaşı 9.000 TL seviyesinin üstüne çıkmış olacak. En düşük emekli maaşının yanı sıra, diğer emeklilerin maaşlarında da temmuz ayında artış olacak. Bu kapsamda, milyonlarca emekli mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarına dair TÜİK'in açıklamalarını yakından takip edecek.

Ekonomi Haberleri