En Düşük Maaş 10 Bin 410 TL Oldu! Bayram Öncesi Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı

Sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandıkça açıklamalar gelirken, belediye personelleri de maaş zammına...

Sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandıkça açıklamalar gelirken, belediye personelleri de maaş zammına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, farklı il ve ilçe belediyeleri maaş zammı ile ilgili duyurular yayınlıyorlar.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Belediyedeki en düşük maaşın 10.410 TL seviyesine yükseldiğini açıklayan Başkan Kaya, bayram ikramiyelerinin de çalışanların hesaplarına aktarıldığını belirtti. Maaş zammına ve bayram ikramiyesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aytekin Kaya ''Çalışanlarımızı zamlar ve enflasyona karşı ezdirmedik, İncirliova Belediyesi’nde bugün itibariyle en düşük maaş 10 bin 410 lira oldu. Ayrıca çalışanlarımızın bayram ikramiyelerini bugün itibariyle hesaplarına yatırdık. Belediye-İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz işçilerimize, emekçimize hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Belediye Personelleri Maaş Zammı

Belediyeler ile sendikalar arasında maaş zammı görüşmeleri nisan ayında da devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, belediyeler ve sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni açıklamalar gelebilir. Belediye personellerinin maaş zammına dair güncel gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet siteleri, sosyal medya hesaplarını veya belediye başkanlarının sosyal medya adreslerini ziyaret edebilirler.

Emekli Maaşı Zammı

Belediye personellerine dair maaş zammı açıklamaları gelirken, en düşük emekli maaşına da önceki haftalarda zam yapıldı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükseldi. Zamlı emekli maaşları, Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ile birlikte emeklilerin hesaplarına aktarılıyor.

Memur Zammı 2023

Memur maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında enflasyon verileri baz alınarak memur maaşları belirleniyor. Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, memur maaşları için daha net bir tablo oluşacak.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Belediye personeli, emekli ve memur maaşları ile birlikte, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammına dair araştırma yapıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı için önceki haftalarda yaptığı açıklama temmuz ayını işaret etti.

Ekonomi Haberleri