En Düşük Maaş 14.000 TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, sendikalar ile belediyeler arasında yapılacak görüşmelerden sonra yapılacak...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, sendikalar ile belediyeler arasında yapılacak görüşmelerden sonra yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili açıklamalar geliyor.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

DİSK Genel İş Sendikası ile Artvin Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye bünyesinde çalışan 230 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ile en az aylık ortalama net maaş 14 bin TL oldu. Maaş zammına ilişkin açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin; “Göreve gelmeden öncede, sonrasında da ücretler konusunda sizlerin canını sıkmayacağımı söylemiştim. Ne söz vermiştik, belediye işçisi evinden işine gelirken huzurlu, belediyeden giderken de mutlu bir şekilde gidecek.'' dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile görüşmeler sürüyor. İlerleyen süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri