En Düşük Maaş 14.850 TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Asgari ücret, emekli ve memur zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personeller ide toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeleri yakından...

Asgari ücret, emekli ve memur zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personeller ide toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 14 Bin 850 TL

Darıca Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalan toplu iş sözleşmesine göre en düşük maaş 14.850 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ”Hizmet-İş Sendikası ile imzaladığımız sözleşme ile personelimizin ücretini net 14.850 TL olarak belirledik. İşçi personellerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verildi.

Maaş Zamları Açıklanıyor

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular gelebilir. Belediye personellerinin maaş zammına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri