En Düşük Maaş 15 Bin TL Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Maaş Zammını Bugün Duyurdu

Kamu işçilerinin maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bir süredir devam ediyor. Söz konusu görüşmelerden çıkacak netice merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zammı...

Kamu işçilerinin maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bir süredir devam ediyor. Söz konusu görüşmelerden çıkacak netice merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zammı ile ilgili bilgi verdi.

Yüzde 45 Zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin ücretlerinde refah payı dahil olmak üzere yüzde 45 oranında artış sağlandığını belirtti. Söz konusu artış ile en düşük kamu işçisinin ücreti 15.000 TL'ye yükseldi. Gerçekleşen artış ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan ''Kamu işçilerimizin ücretlerinde, toplu iş sözleşmesi çerçevesinde, refah payı dâhil yüzde 45 artışa gidiyoruz. İşçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Memur Zammı Temmuz 2023

Kamu işçisinin maaş zammının açıklanmasının ardından, belediye personellerinin maaşları ile ilgili de araştırmalar hızlandı. Memur zammına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak.'' dedi.

Ekonomi Haberleri