En Düşük Maaş 15 Bin TL Oldu! Maaş Zammı Müjdesi Resmen Açıklandı

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda netlik kazandı. Çalışanların ve emeklilerin maaş zammının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip edilmeye...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda netlik kazandı. Çalışanların ve emeklilerin maaş zammının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaşlarına yapılacak zammının belirlenmesi için sendikalar ile görüşmeler sürerken, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça açıklama yapılıyor.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kartepe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çalışanların en düşük yevmiye ücreti 515 TL, en düşük net maaş ise 15.000 TL olduğu toplu iş sözleşmesine dair açıklama yapan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Yapılan TİS görüşmelerinde mutlu sonuca ulaştık. Sürecin başından itibaren emek veren sendikalarımıza, işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum. İşçimiz kazandıkça Kartepemiz kazanacak. İşçi kardeşlerimin yüzünün gülmesi, mutlu olması bizim için önemliydi. Çalışma arkadaşlarımız için önemli bir kazanım sağlanmış oldu. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun İnşallah” dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki süreçte, belediye personellerinin maaşları ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri