En Düşük Maaş 16-18 Bin TL Oldu! Sevindiren Müjde Duyuruldu

Ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken, maaş zamlarına ilişkin yeni açıklamalar peş peşe geliyor.

Ağustos ayı boyunca sendikalar ile yapılan toplu iş sözleşmelerinde mutabakata varıldıkça maaş zamları ve sosyal haklardaki iyileştirmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verildi. Çok sayıda asgari ücretle çalışanın, emeklinin, memurun maaş zammının haziran ve temmuz ayında belli olmasının ardından, ağustos ayındaki toplu iş sözleşmelerinden çıkacak neticeler de merak konusu oldu. Bu çerçevede, toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça yeni duyurular gelmeye devam ediyor.

Maaşlara Zam Yapıldı

Eylül ayı öncesinde, gündemin ilk sıralarında toplu iş sözleşmeleri ve maaş zamları ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Farklı kurumlarda çalışan personeller toplu iş sözleşmeleri sonucunda yapılacak açıklamaları yakından takip ederken, sendikalar ile mutabakata varıldıkça duyurular yayınlanıyor. Bu çerçevede, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Erdin de maaş zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Maaşlarda yüzde 34 oranında artış sağlandığı belirtilirken, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda ‘’Enflasyon yüksekliği sebebiyle çalışan arkadaşlarımızın alın teriyle hak ettiği emeklerinin günden güne erimesinden dolayı 2023-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşmemizde ek protokol ile 13 bin lira olan en düşük işçi maaşımızı 16-18 bin liraya yükselttik. Taban ücretlerine ek protokol ile yüzde 34 zam ilave etmenin yanında, almakta oldukları maaşlarında aile yardımı, yemek bedeli, yakacak yardımı, giyim yardımı gibi sosyal haklara da önemli artışlar getirdik. Kentimizin temizlik işini üstlenen, gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışan temizlik işçilerimizin maaşlarına ek olarak koku primi de yansıtacağız. İlk günden bu yana, emeğin ve emekçinin, alın terinin hakkını günü gününe vermek en önemli görevimiz. Onlar hepimiz için çalışıyorlar, evine, ailesine mahçup etmeden, hiçbir zaman zora sokmadan, yuvasında huzurlu, mutlu olması bizim boynumuzun borcu. Çalışanlarımızın bir nebze de olsun nefes almalarını sağlayacak bütçelerine katkı koyacak bu ek protokolümüz hayırlı, uğurlu olsun’’ ifadeleri yer aldı.

Ağustos Ayı Toplu İş Sözleşmeleri

Ülke genelindeki farklı belediyelerde toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamları ve sosyal hak iyileştirmesi hakkında duyurular yayınlanırken, yeni açıklamalar da merakla bekleniyor. Bu kapsamda, maaş zammı için uzlaşmaya varıldıkça, önümüzdeki günlerde yeni açıklamalar gelebilir.

Ekonomi Haberleri