En Düşük Maaş 16.500 TL Oldu! Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının açıklanmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, belediye...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının açıklanmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakata varılması durumunda kamuoyuna bilgi verildiği için belediye personelleri de açıklamaları yakından takip ediyorlar.

En Düşük Maaş 16 Bin 500 TL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesine göre, en düşük maaş 16.500 TL seviyesine çıktı. Maaşlardaki artış ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ‘’Sizler kendi emeklerinizle ve gayretlerinizle bu işi yapıyor ve emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Bu gün sizler nasıl mutlu olduysanız aynı şekilde bende mutluyum. Personellerimizle çok güzel işler yaptık. 400’e yakın proje yaptık. Zaman zaman sizleri gördüğüm zaman duygulandım. Deprem zamanında işçisinden daire başkanına kadar memurundan Genel Sekreterimize kadar herkes sahada çalışmalar yaptı. 67 noktada 24 saat çalıştınız. Sel felaketinde geceden sabahlara kadar çalıştınız. Bir başka birimde olabilirsiniz ama o birimle ilgili görev olduğu zaman sizlerde aynısını yaparak görev yaptınız. Şanlıurfa için neler yapmadık ki, bunları hep sizlerle beraber yaptık. Olmaz denilen birçok işi beraber yürüttük. Ben kendi dairemdeki bir işçiyi İstanbul’daki, Ankara’daki iki işçiye değiştirmem. Bizim personellerimiz başarılıdır.” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanırken, yurt genelindeki farklı belediyelerden de maaş zammına dair yeni duyurular gelebilir. Maaş zammı ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri