En Düşük Maaş Gelecek Ay 22.000 TL Olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan Maaş Zammı Müjdesini Açıkladı

Maaş zammına dair açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, güncel gelişmeler ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Ülke genelindeki pek çok kurumda, çalışanların maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile kurumlar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapılıyor. Gerçekleşen toplu iş sözleşmelerinde maaş zammına dair anlaşmaya varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Toplu iş sözleşmelerinin yanı sıra, asgari ücret zammı da geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Asgari ücretin yüzde 34 oranında zam neticesinde 11 bin 402 TL seviyesine çıkacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Söz konusu artış ile birlikte, farklı maaşlara dair araştırmalar da hız kazandı.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının ardından asgari ücret zammına dair bilgi veren Bakan Işıkhan, yüzde 34 zam oranında anlaşma sağlandığını belirtti. Asgari ücret zammı sonrasında memur zammı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine yükseleceğini belirtmiş ‘’2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık. Temmuz ayında en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçisinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak artış yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim’’ demişti. Böylece, temmuz ayında yaşanacak artış ile birlikte en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine yükselecek.

Memur Zammı Temmuz 2023 Son Durum

En düşük memur maaşının temmuz zammı ile birlikte 22.000 TL seviyesine yükseleceği netlik kazanırken, memur maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı merak ediliyor. Memur ve emekli maaşlarındaki artış için altı aylık enflasyon verileri belirleyici oluyor. Ocak-mayıs dönemindeki veriler sonucunda beş aylık toplam enflasyon yüzde 15,26 oldu. Haziran ayı enflasyonu ise henüz açıklanmadı. 5 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam belli olacak. Emekli ve memur maaşlarında enflasyon verisine ek olarak refah payı artışı sağlanacağı da iddia ediliyor. Refah payı artışı olup olmayacağı da haziran ayı enflasyonun açıklanmasının ardından kesinlik kazanacak.

Ekonomi Haberleri