En Düşük Memur Maaşı Belli Oldu! Ocak 2023 Memur Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu, memurların ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon verilerini bugün saat 10.00'da açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18, yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 oldu. Enflasyon...

Türkiye İstatistik Kurumu, memurların ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon verilerini bugün saat 10.00'da açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18, yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 oldu. Enflasyon oranlarının netlik kazanması ile birlikte, memur ve emekli maaşları için de hesaplamalar yapıldı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamasının ardından yapılan hesaplamaya göre, memur ve memur emeklileri için zam oranı yüzde 16,48 oldu.

En Düşük Memur Maaşı

Memur maaşları yapılacak zam için yüzde 16,4 oranının belirlenmesi ile birlikte, en düşük memur maaşı da hesaplandı. 9.105 TL olan en düşük memur maaşı yüzde 16,48 artış sonrası 10.609 TL oluyor. Memur ve emekli maaşları, refah payının eklenip eklenmeyeceğinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarının yanı sıra, emekli maaşları için de hesaplama yapılıyor. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15,4 oranında zam ortaya çıktı. Emekli zammı da memur zammı gibi refah payına göre belli olacak.

Ekonomi Haberleri