Enflasyonun Belli Olmasının Ardından Asgari Ücret Emekli ve Memur Zammı Merak Konusu Oldu!

TÜİK, yıllık ve aylık enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. TÜİK verilerine göre, eylül ayında enflasyon yüzde 3,08 iken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. Enflasyon verileri, asgari ücretli, emekli ve memur maaşları...

TÜİK, yıllık ve aylık enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. TÜİK verilerine göre, eylül ayında enflasyon yüzde 3,08 iken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. Enflasyon verileri, asgari ücretli, emekli ve memur maaşları için kritik öneme sahip. Bu nedenle enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, maaş zamları da hesaplanmaya başlandı.

Asgari Ücret Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Temmuz, ağustos enflasyon verilerinin ardından, bugün yapılan açıklama ile birlikte eylül ayı enflasyonu da belli oldu. Yayınlanan veriler sonrası, 3 aylık enflasyon tablosu şu şekilde:

Temmuz: Yüzde 2,37

Ağustos: Yüzde 1,46

Eylül: Yüzde 3,08

Açıklanan 3 aylık enflasyon verileri sonrası, ekim kasım ve aralık ayında gelecek veriler de takip edilecek.  Diğer üç ayda açıklanacak enflasyon verilerinin ardından, maaş zamları belirlenecek.

Ekim, Kasım, Aralık Enflasyonu Beklenecek!

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarındaki kesin zam oranı, ekim kasım ve aralık ayında yayınlanacak enflasyon verileri ile birlikte netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin enflasyon altında ezilmeyeceğini ve alım gücünün arttırılacağını, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda belirtmişti.

Ekonomi Haberleri